Νέα
  • ΓΔ: 1435.64 +1.06%
  • Τζίρος: 56,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Κατώτατος μισθός: Τι αύξηση προτείνει η ΤτΕ - Πού καταλήγει η κυβέρνηση

Εφτασαν στο υπουργείο Εργασίας οι εκθέσεις των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς σήμερα, Δευτέρα 19/2 ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει μια αύξηση της τάξης του 4%, ώστε ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 811 ευρώ από 780 ευρώ σήμερα. Αν προχωρούσε το σενάριο αυτό, η αύξηση θα ήταν της τάξης των 31 ευρώ μεικτά και 699 ευρώ καθαρά. 

Πρόκειται για μια «μετρημένη» πρόταση, η οποία έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία στον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δεδομένου του ειδικού βάρους της ΤτΕ ως θεσμικού συνομιλητή της κυβέρνησης

Το επικρατέστερο σενάριο

Στο περιβάλλον αυτό - κι ενώ στο τραπέζι υπάρχει και πρόταση για αύξηση 5% από την πλευρά κάποιων οργανώσεων εργοδοτών - το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για το τελικό ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού εστιάζει στο 6% με 6,5%, ώστε το μεικτό ποσό να αυξηθεί στα 827 ευρώ με 830 ευρώ

Εφόσον ο μισθός κλειδώσει στα 830 ευρώ, αυτό σημαίνει: 

  • Αύξηση μεικτού ποσού: 50 ευρώ 
  • Αύξηση καθαρού ποσού: 40 ευρώ

Ο νέος καθαρός μισθός - σε περίπτωση αύξησης του κατώτατου στα 830 ευρώ - θα ξεπεράσει το φράγμα των 700 ευρώ, και θα αγγίξει τα 707 ευρώ, από 667 ευρώ σήμερα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ