Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγρότες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις - Νέο ραντεβού για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και η μορφή τους θα αποφασιστεί στις κατά τόπους συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα.

Τα δεδομένα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών συνελεύσεων θα γίνει σήμερα το απόγευμα και κάθε μπλόκο θα αποφασίσει για τη δική του μορφή αντίδρασης. Στη συνέχεια και ανάλογα με το δυναμισμό και το αντίκτυπο που θα έχει η κάθε τοπική κινητοποίηση, πιθανότατα η πανελλαδική επιτροπή αγώνα θα αποφασίσει για συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το δεδομένο είναι, όπως αναφέρει στο ethnos.gr το μέλος της πανελλήνιας επιτροπής αγώνα των αγροτών, Κώστας Τζέλλας, ότι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, όταν θα συζητείται στην Ευρωβουλή η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, σε ολόκληρη τη χώρα οι αγρότες θα προχωρήσουν σε διάφορες κινητοποιήσεις, με το πιθανότερο σενάριο να φαντάζει το κλείσιμο αεροδρομίων, λιμανιών αλλά και δρόμων καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από εγκαταστάσεις μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

«Ο αγώνας δε σταματάει. Υπάρχουν πολλές μορφές κινητοποιήσεων, τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε. Εδώ στη Θεσσαλία θα παραμείνουμε στα μπλόκα, τουλάχιστον μέχρι να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό και να βρεθούν λύσεις για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε η περιοχή μας μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και όσο διαρκεί στο Ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ, θα γίνουν μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, τη μορφή των οποίων θα αποφασίσει η κάθε περιοχή. Προφανέστατα τη συγκεκριμένη ημέρα κινητοποιήσεις θα γίνονται από αγρότες σε όλη την Ευρώπη», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τζέλλας.

Μειώνονται τα μπλόκα;

Κατά τον ίδιο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποσυρθούν κάποια μπλόκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και ότι οι συνάδελφοί του δε θα ανταποκριθούν αμέσως στο όποιο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα.

«Είμαστε στα μπλόκα περίπου τριάντα ημέρες και είναι πιθανό κάποιοι συνάδελφοι να κουράστηκαν. Ίσως για ένα χρονικό διάστημα κάποιοι συνάδελφοι αποχωρήσουν, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι σπάνε τα μπλόκα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μόλις οι συνάδελφοι κληθούν να συμμετάσχουν σε κάποια μορφή αγώνα, θα ανταποκριθούν αμέσως. Κάθε μπλόκο θα αποφασίσει από μόνο του για την πορεία του. Υπάρχει ενδεχόμενο κάποια μπλόκα στη χώρα να αποχωρήσουν έστω και προσωρινά. Στη Θεσσαλία είναι δεδομένο ότι θα κρατήσουμε τουλάχιστον μέχρι τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», υποστηρίζει ο κ. Τζέλλας.

Η αποτίμηση του συλλαλητηρίου

Για ένα πολύ πετυχημένο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή κάνει λόγο στο ethnos.gr ο κ. Τζέλλας. Όπως αναφέρει, ακούστηκαν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική για τον αγώνα τους ήταν η στήριξη του κόσμου.

«Καταφέραμε να ενώσουμε τους αγρότες από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Από παντού, με αεροπλάνα, με πλοία, με λεωφορεία ,ήρθαν στην Αθήνα αγρότες. Επίσης, καταφέραμε να ακουστούν τα αιτήματά μας, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι είχαμε δίπλα μας τον κόσμο της Αθήνας. Φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι στάθηκαν στο πλευρό μας. Κατάλαβε όλη η Ελλάδα ότι χωρίς τους αγρότες δε θα έχουμε τρόφιμα ελληνικά, υγιεινά και φτηνά, ώστε να μπορεί όλος ο κόσμος να τα καταναλώνει», τονίζει ο κ. Τζέλλας.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ