Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΦΚΑ αναμείνατε στο ακουστικό σας: Με τηλεφωνικές κλήσεις bypass στα άσκοπα ραντεβού

Πηγή: Pexels

Στον περιορισμό των «άσκοπων ραντεβού» στα υποκαταστήματα, στοχεύει το νέο πιλοτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ που ήδη υλοποιείται σε τρία υποκαταστήματα, του Συντάγματος, του Κεραμεικού και της Αγίας Παρασκευής. Σε ένα ποσοστό που έφτασε το 40%, οι ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικά, το πρόβλημά τους τακτοποιήθηκε και έτσι, δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο ραντεβού, σε μια απόπειρα περαιτέρω απεγκλωβισμού των υποστελεχωμένων έτσι και αλλιώς, υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Στα συγκεκριμένα υποκαταστήματα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω απεγκλωβισμού των ραντεβού και για το λόγο αυτό ξεκίνησε η προκαταβολική τηλεφωνική επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους.

Ασφαλιστικές υποθέσεις

Ας σημειωθεί ότι τα ραντεβού που είχαν κλειστεί, δεν αφορούσαν μόνο συνταξιοδοτικές, αλλά ευρύτερα ασφαλιστικές υποθέσεις, που έχριζαν τακτοποίησης. Συνολικά  επιχειρήθηκε επικοινωνία σε περίπου 300 ασφαλισμένους.

Από αυτούς, το 30% δεν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση, το 40% απάντησε και έλυσε τηλεφωνικά η με ανταλλαγή email το πρόβλημά του χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσει το ραντεβού που είχε κλειστεί.

►Διαβάστε επίσης: Συντάξεις: Ασφαλιστικό «ξυπνητήρι» ΕΦΚΑ και στον ιδιωτικό τομέα

Υπήρξε όμως και ένα άλλο 30% ασφαλισμένων που αν και απάντησαν στην κλήση, ήταν τέτοιο το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ώστε χρειάστηκε τελικά να μεταβούν στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που είχαν κλείσει ραντεβού, για να το αντιμετωπίσουν. Όμως και σ΄αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης, οι πολίτες έφυγαν ικανοποιημένοι από την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η διοίκηση του Φορέα, προκύπτει ότι είναι πολύ σημαντικό να περιοριστούν τα «άσκοπα» ραντεβού, όταν τα όποια προβλήματα δεν είναι τόσο δυσεπίλυτα και μπορούν να αντιμετωπιστούν και τηλεφωνικά.

►Διαβαστε επίσης: ΕΦΚΑ: Οι 3 κινήσεις για σύνταξη μισθωτών πάνω από 750€

Επέκταση σε όλη την χώρα

Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμααναμένεται  να επεκταθεί και σε άλλα υποκασταστήματα, πρώτα στην Αττική και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ταλαιπωρία και να βελτιωθεί η επαφή του ΕΦΚΑ με τους πολίτες.

Σ΄ένα μήνα θα «βγει στον αέρα» και μια ακόμα πρωτοβουλία του ΕΦΚΑ για την εξυπηρέτηση των πολιτών ώστε να μη χρειάζεται να επισκεφθούν το κατάστημα. Εχουν ήδη συγκεντρωθεί οι 100 συνηθέστερες ερωτήσεις οι οποίες θα απαντηθούν σε βίντεο ώστε ο πολίτης να μπορεί να παρακολουθήσει την ενημέρωση όποια ώρα της ημέρας τον εξυπηρετεί και κατ΄επανάληψη προκειμένου να σιγουρευτεί για όσα άκουσε επίσημα από το Φορέα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ