Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ανοιγμα σχολείων: Στις 5 Απριλίου η εισήγηση των ειδικών

σχολείο
Πηγή: Eurokinissi

Οι λοιμωξιολόγοι φέρεται να εισηγούνται προς την κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου, όπως και την ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των δήμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το lockdown θα παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα, με τους λοιμωξιολόγους να αναλύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας τα οποία θα κρίνουν και τις αποφάσεις τους για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Για το άνοιγμα των σχολείων οι ειδικοί, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, εισηγήθηκαν να ανοίξουν συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αναλυτική πρόταση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων με τέστινγκ. Η πρόταση αφορά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και βασίζεται στην τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαικές χώρες. Το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Ωστόσο, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή, τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων, στη βάση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας,  του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ