Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Self test: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Rapid test / Πηγή: Intime
Rapid test / Πηγή: Intime

Από αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των δωρεάν self test που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τα φαρμακεία. Προτεραιότητα για τα εν λόγω test θα έχουν οι πιο «ενεργοί» του πληθυσμού, δηλαδή οι πολίτες 18 - 67 ετών.

Η δράση θα είναι συμπληρωματική με τις υπόλοιπες που ήδη υλοποιούνται και θα βοηθήσουν να ελεγχθεί τη διασπορά, ειδικά όσον αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η εκστρατεία υλοποιείται μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, στοχεύοντας να επαναλειτουργήσει άμεσα και με ασφάλεια το λιανεμπόριο, τα σχολεία και στη συνέχεια η εστίαση.

Για ποιούς θα είναι υποχρεωτικά τα self test

Τα self test θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζομενους στον τομέα της ακτοπλοΐας, της ναυτιλίας, του λιανικού εμπορίου, των επιχειρήσεων εστίασης, τον τουρισμό, την μεταποίηση και τα δικαστήρια, αλλά και για όλους τους καθηγητές και μαθητές που θα επιστρέψουν στις αίθουσες.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες παρατηρείται μια τάση σταθεροποίησης της διασποράς. Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 6% και παραμένει σταθερός, ενώ τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σε 23 χιλιάδες. Παράλληλα πάνω από πέντε χιλιάδες είναι οι νοσηλευόμενοι στην επικράτεια με κορονοϊό.

Οσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς, οι ειδικοί περιμένουν μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η κ. Παπαευαγγέλου ενημέρωσε μάλιστα, πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά και με συγκεκριμένα κριτήρια.

Την επόμενη εβδομάδα πάντως οι ειδικοί αναμένουν να ανέβει η πίεση στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, που ήδη μετρά τρεις χιλιάδες κρούσματα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ