Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρίδου: Μόλις 18 περιστατικά θρομβώσεων σε 17 εκατ. εμβολιασμόυς με AstraZeneca

AstraZeneca / Πηγή: AP
AstraZeneca / Πηγή: AP

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι στο σύνολο των εμβολιασμών με AstraZeneca, έχουν καταγραφεί μόλις 28 περιστατικά που σχετίζονται με τις θρομβώσεις.

Οπως επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, έχουν πραγματοποιηθεί 17 εκατ. εμβολιασμοί με AstraZeneca παγκοσμίως, ενώ παράλληλα δήλωσε πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι σπάνιες, καθώς έχουν καταγραφεί 1,3 αλλεργικές αντιδράσεις ανά 1 εκατ. δόσεις εμβολίων.

«Είναι ένα εμβόλιο που οι αναφορές για τα περιστατικά θρομβώσεων κλονίζουν την εμπιστοσύνη. Ο ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια τόνισε πως «τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι παράγοντας αντένδειξης για να γίνει το εμβόλιο σε όσους έχουν ιστορικό θρομβώσεων».

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε μάλιστα πως πιθανά συμπτώματα που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτα είναι, θωρακικό και κοιλιακό άλγος, κεφαλαλγία που μπορεί να εμφανιστούν 7 με 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα, πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μπορέσουν να δώσουν τις σωστές απαντήσεις για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, το οποίο είναι ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ