Νέα
  • ΓΔ: 956.28 +0.72%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κικίλιας: Στη διάθεση του ΕΣΥ 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική

Βασίλης Κικίλιας
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας / Πηγή: Eurokinissi

Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας έχει ανοδική πορεία ο υπουργός Υγειας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των κομμάτων δήλωσε πως πλέον βρίσκονται στη διάθεση του ΕΣΥ 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα της Αττικής.

Ειδικότερα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε έναν απολογισμό της κατάστασης του ΕΣΥ και ανέφερε ότι σε όλη την επικράτεια λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 1.222 βρίσκονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από το σύνολο των ΜΕΘ, οι 891 είναι ΜΕΘ – Covid και οι 592 ΜΕΘ non – Covid.

Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ – Cοvid και 302 ΜΕΘ non – Covid).

Μάλιστα από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυρία Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ