Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Καλέργης: «Απέτυχα» – Συγκλονίζει ο αυτόχειρας επιχειρηματίας

Γιώργος Καλέργης / Πηγή: Facebook
Γιώργος Καλέργης / Πηγή: Facebook

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από την αυτοκτονία του επιχειρηματία Γιώργου Καλέργη, ο οποίος έβαλε χτες τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού.

Ο Γιώργος Καλέργης είχε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα από τον χώρο των παιδικών ενδυμάτων, διατηρώντας μεγάλη βιοτεχνία στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Μάλιστα, στις καλές εποχές, όταν οι δουλειές πήγαιναν καλά, διατηρούσε και εργοστάσιο παραγωγής παιδικών ρούχων στη Συρία. Ο ίδιος είχε έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Ωστόσο το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011 σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα τον ώθησαν στο να βάλει λουκέτο στα επιχειρηματικά του πρότζεκτ.

Από το 2010 διατηρούσε στον Βόλο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κουμονδούρου και Κονταράτου την καφετέρια NOVEL. Εκεί, όπου έμελλε τον Δεκέμβριο του 2020 να δώσει τέλος στη ζωή του λόγω των οικονομικών δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία.

Το άψυχο σώμα του 64χρονου εντόπισαν, σύμφωνα με το τοπικό site traxydromos.gr, κοντινά του πρόσωπα, τα οποία μετέβησαν και στην καφετέρια, αναζητώντας τον. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

«Απέτυχα. Ό,τι και να έκανα δεν πήγε καλά»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επιχειρηματίας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο έκανε αναδρομή της επαγγελματικής του διαδρομής για να καταλήξει να γράψει: «Απέτυχα». Επίσης, φέρεται να έγραψε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση ότι αισθάνονταν μόνος. «Έχω αποτύχει στην προσωπική μου ζωή. Παντρεύτηκα δύο φορές. Έκανα τρία παιδιά. Τελικά κατέληξα και πάλι μόνος», φέρεται να έγραψε. «Απέτυχα. Αγόρασα σκάφος και βούλιαξε. Πήρα εργοστάσιο και έκλεισε. Απέτυχα. Ό,τι και να έκανα επαγγελματικά δεν πήγε καλά», φέρεται να πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το volosday.gr, στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook στις 2 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Καλέργης είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Τελικά δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα που  παίρνουν με δικτατορικό τρόπο οι κυβερνώντες που αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα... από τον μισθό τους, πόσες επιχειρήσεις θα αφανιστούν. Εκείνο που είναι επικίνδυνο θα το πω με τα λόγια του Αϊνστάιν: Ο κόσμος θα υποφέρει όχι από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από  εκείνους που τους βλέπουν και δεν μιλάνε! Καληνύχτα».

Ο Γιώργος Καλέργης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, με έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου, αλλά και αρωγός πολλών άλλων φιλανθρωπικών σωματείων της Μαγνησίας.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ