Νέα
  • ΓΔ: 1448.98 +0.95%
  • Τζίρος: 75,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παυλάκης: Λάθος η άρση του lockdown, θα φέρει περισσότερα κρούσματα

μαγαζιά
Πηγή: Eurokinissi

Την αντίρρηση του για την άρση του lockdown εξέφρασε μεταξύ άλλων ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΙ, το άνοιγμα που πάμε να κάνουμε είναι ένα πείραμα και πως θα φέρει περισσότερα κρούσματα ενώ σημείωσε πως θα κοστίσει αν ξεφύγει το 3ο κύμα.

«Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ερωτηθείς για την πιθανότητα 4ου κύματος επεσήμανε πως είναι πιθανόν να δούμε 4ο κύμα από τον Οκτώβριο. 

Τόνισε πως αν δεν είχαμε lockdown θα είχαμε τριπλάσια κρούσματα και θα είχαμε γίνει Πορτογαλία και πως με ένα πραγματικό λοκντάουν 2-3 βδομάδων θα βλέπαμε πραγματική βελτίωση.

Υπογράμμισε πως στην Ελλάδα κάναμε πατέντες αντί για λοκντάουν και πως αυτή την στιγμή διακυβεύεται όλη η χρονιά και η οικονομία.

Οι ημερομηνίες για άνοιγμα των σχολείων - Τα σενάρια για πολυκαταστήματα και εστίαση

Aγώνας δρόμου για την κυβέρνηση προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν  ξανά τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με την προϋπόθεση ότι τα πρώτα self test θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η  κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία και των τριών τάξεων του Λυκείου, με εβδομαδιαία self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και αναμένεται να πάρουν προτεραιότητα στην  προμήθειά τους από τα φαρμακεία.

Θα ακολουθήσει στη συνέχει η επαναλειτουργία των Γυμνασίων, με το άνοιγμα των Δημοτικών να τοποθετείται πλέον για μετά το Πάσχα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί εκ νέου η επαναλειτουργία των πολυκαταστημμάτων, που δεν αποκλείεται να ανοίξουν και αυτά στις 12 Απριλίου, αν είναι θετικές οι ενδείξεις από τη λειτουργία των  μικρών καταστημάτων αυτή την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και εν αναμονή των τελικών κυβερνητικών αποφάσεων, τα υποχρεωτικά self test πιθανότατα θα ισχύσουν και για τους κλάδους του λιανεμπορίου και του τουρισμού.

Αναφορικά με την εστίαση, υπό τις παρούσες συνθήκες υπάρχουν μικρές πιθανότητες για άνοιγμα πριν το Πάσχα χωρίς αυτό να έχει ακόμη κλειδώσει, καθώς το πράσινο φως θα δοθεί αναλόγως της πορείας των κρουσμάτων αλλά και των πρώτων δειγμάτων από την επαναλειτουργία των άλλων δραστηριοτήτων.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα