Νέα
  • ΓΔ: 1493.65 +1.46%
  • Τζίρος: 124,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καπραβέλος: Αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη θα φτάσουμε τους 15.000 νεκρούς

Ελεγχοι για covid 19 / Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Kαμπανάκι κινδύνου κρούει ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε.  

Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ