Νέα
  • ΓΔ: 1382.3 +0.09%
  • Τζίρος: 33,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Με εξαιρέσεις από σήμερα η σταδιακή άρση των μέτρων

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Το πρώτο δειλό βήμα για τη σταδιακή επαναφορά σε μια -νέα- κανονικότητα μετά το lockdown γίνεται σήμερα, Σάββατο 3 Απριλίου, αλλά με εξαιρέσεις κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής. Και αυτό γιατί το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, δεν θα αφορά Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπως αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά από τη μαραθώνια έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Συνεπώς κλειστά θα παραμείνουν στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές τα καταστήματα, που για την υπόλοιπη χώρα θα επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις των πολιτών σε αυτές τις τρεις περιοχές θα επιτρέπονται κανονικά.

Η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων για άσκηση τα Σαββατοκύριακα είναι ένα μέτρο πιλοτικό, όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση, και πολλά θα κριθούν για τη συνέχισή του από το τι θα συμβεί σήμερα και αύριο σε συγκεκριμένες περιοχές και αν θα υπάρξει συνωστισμός ατόμων. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος ότι το μέτρο θα αρθεί εάν παρατηρηθούν νέες εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμών. 

Οι εν λόγω μετακινήσεις θα γίνονται αφού προηγηθεί αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6. Ισχύουν για μετάβαση σε υπαίθριο χώρο με σκοπό την άσκηση, μόνο τα Σαββατοκύριακα, και επιτρέπεται να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Διαδημοτικές μετακινήσεις και για αγορές

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται και τις καθημερινές από την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά μόνο στο πλαίσιο του 3ώρου που θα έχει στη διάθεσή του κάθε πολίτης για να πραγματοποιήσει τις αγορές του από τα καταστήματα που επαναλειτουργούν.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος θέλει να μεταβεί για ψώνια στα εμπορικά καταστήματα που επαναλειτουργούν, πρέπει οπωσδήποτε να έχει κλείσει ραντεβού -είτε για click away είτε για click in shop- και να έχει πάρει επιβεβαιωτικό SMS στο κινητό του με την ημέρα και την ώρα του ραντεβού από τον καταστηματάρχη.

Την ημέρα του ραντεβού, στέλνει SMS στον νέο αριθμό 13032, με μόνο στοιχείο το ονοματεπώνυμό του, και από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Με το ίδιο SMS μπορεί να μεταβεί σε περισσότερα τού ενός καταστήματα, αρκεί να προλάβει να κάνει τα ψώνια του στο επιτρεπόμενο τρίωρο, ενώ SMS στο 13032 μπορεί να στείλει μόνο μία φορά την ημέρα.  

Να σημειωθεί ότι εδώ και μία εβδομάδα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για ραντεβού σε κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, αφού πρώτα έχει κλειστεί ραντεβού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ