Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Lockdown: Εισήγηση για κλειστά μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Πηγή: Eurokinissi

Στην έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων που έχει διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες υπάρχουν εισηγήσεις να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση των εν λόγω περιοχών δεν το επιτρέπει.

Παράλληλα προτείνεται να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις των πολιτών σε αυτές τις τρεις περιοχές. Σημειώνεται πως από τα 3.080 σημερινά κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 350, στην Αχαΐα 141 και στην Κοζάνη 94.

Στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε «καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα. Ζήτησε πιστή και αυστηρότατη τήρηση των μέτρων απ' όλους τους κατοίκους, «ώστε να μη δούμε το χειρότερο σενάριο».

Κατά κοινή ομολογία Χαρδαλιά, Μαγιορκίνη και Παπαευαγγέλου η Θεσσαλονίκη είναι πλέον από τις περιοχές που δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές, καθώς η διασπορά του κορονοϊού δείχνει να είναι μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα αυξημένη είναι και η πίεση στα νοσοκομεία. Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη η αύξηση άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000». Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγσαν στην συγκεκριμένη εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ