Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλέους: Νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών - Τον Μάιο ο γενικός πληθυσμός (vid)

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα αναμεσά στις χώρες με πολύ χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του εμβολίου
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους / Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 47.000 δόσεις και μέχρις τέλος της ημέρας πιθανόν να ξεπεραστούν οι 53.000 και θα πρόκειται για ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000, ποσοστό 11,56% και με τις δύο δόσεις 663.000, ποσοστό 6,31%, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των εμβολίων, το οποίο προχωρά κανονικά, όπως είπε, προσθέτοντας επίσης πως στα τέλη Μαΐου επιδιώκεται να εκκινήσει ο εμβολιασμός για το γενικό πληθυσμό, δηλαδή τις ηλικίες από 18 έως 59 ετών και εντός του μηνός θα εξεταστεί και εάν θα δοθεί προτεραιότητα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση εξετάζει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των επαγγελματιών στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ