Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι ισχύει έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Ελεγχοι μετακινήσεων / Πηγή: Intime
Ελεγχοι μετακινήσεων / Πηγή: Intime

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις και το άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, με στόχο τη μείωση της διασποράς εντός των οικιών και την αποσυμπίεση του lockdown. Ωστόσο το μέτρο της μετακίνησης από δήμο σε δήμο εφαρμόζεται σε πιλοτική φάση, καθώς η επιτροπή εμπειρογνώμων θα συνεδριάσει εκ νέου τη Παρασκευή 9 Απριλίου, ώστε να μελετήσει τα νέα επιδμιολογικά δεδομένα.

Μάλιστα στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως σε περίπτωση συνωστισμού το εν λόγω μέτρο θα αρθεί. «Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους. Οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μέτρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, με sms στο 13033 και κωδικό 6, επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές έχει δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης εκτός δήμου και μετάβασης σε κατάστημα λιανικής με sms στο 13032.

Επίσης, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, για το ψάρεμα θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για αυτή τη δραστηριότητα, αλλά όχι εκτός νομού.

Μετακίνηση με όχημα

Σημειώνεται πως τόσο στα Ι.Χ όσο και στα ταξί θα μπορούν να επιβαίνουν συνολικά έως 3 άτομα. Η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

  • Ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
  • Ατομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Σημειώνεται πως συνεχίζει να ισχύει η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ