Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Rapid Test: Ξεκινά η απευθείας διανομή στις δημόσιες και ιδιωτικές προνοιακές δομές

Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινά η απευθείας διανομή rapid tests σε όλες τις εποπτευόμενες δομές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε όλη τη χώρα. Όπως επισημαίνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χωρίς καθυστερήσεις και διαλείμματα, το υπουργείο φρόντισε να εξασφαλίσει σχεδόν 140.000 rapid tests από τον ΙΦΕΤ προκειμένου να συνεχίσει αδιάλειπτα η διανομή στις προνοιακές δομές που εποπτεύει παρά το γεγονός ότι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία ενώ συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις δομές χρονίως πασχόντων.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου θα παραλαμβάνουν μηνιαία τις αναγκαίες ποσότητες rapid tests και θα τις διαθέτουν σε όλες τις δημόσιες δομές ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), σε ξενώνες αστέγων και στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΑ) σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας, οι απαιτούμενες μηνιαίως ποσότητες σε rapid tests για τις δομές ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα θα διανέμονται στα κοντινότερα αυτών νοσοκομεία προκειμένου να τα παραλαμβάνουν από εκεί οι δομές.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι συνάνθρωποί μας και κυρίως οι πιο ευάλωτοι, να έχουν δωρεάν, τακτική, εβδομαδιαία πρόσβαση σε rapid tests ώστε να διασφαλίζουμε την έγκαιρη αντιμετώπιση αλλά και διακοπή της γραμμής μετάδοσης. Γι’ αυτό πιέσαμε και καταφέραμε να θεσπίσουμε τη δωρεάν προμήθεια rapid tests σε όλες τις δομές που φιλοξενούνται ευάλωτοι συμπολίτες μας. Πλέον οι δομές μπορούν χωρίς αναμονές και καθυστερήσεις να διενεργούν οι ίδιες rapid test στους ωφελούμενους αλλά και τους εργαζόμενους τους. Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των εργαζομένων σε δομές πρόνοιας βαίνει προς ολοκλήρωση, συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τις δομές που εποπτεύουμε παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των πλέον ευάλωτων. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τις υπηρεσίες του Υπουργείου που ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα και επαγγελματισμό στην απαιτητική και πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ