Για άλλη μια μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύπρου έδωσαν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.
Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στις πυρκαγιές που μαίνονταν, παρά μόνο αναζωπυρώσεις, για τις οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Κεττής.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΟΑ Λεμεσού, της Επαρχιακής Διοίκησης, της Υπηρεσίας Θήρας, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ιδιωτών. Επίσης, στη «μάχη» βρίσκονται και 13 εναέρια μέσα, με ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις να ενισχύουν με καύσιμα και προμήθειες τους ανθρώπους που επιχειρούν στο πεδίο.
Τραυματίες και σταθμοί πρώτων βοηθειών
Σημειώνεται ότι επτά άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ άλλοι δύο στην Κλινική Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Ο Χαράλαμπος Χαριλάου εξήγησε ότι έχουν δημιουργηθεί σταθμοί πρώτων βοηθειών στο γήπεδο της Ερήμης και στο κέντρο υγείας Πάχνας, όπου τα περιστατικά ήταν πολλά, με τον κόσμο να αποχωρεί μετά τις πρώτες βοήθειες. Συνολικά το κέντρο πρώτων βοηθειών στο γήπεδο της Ερήμης έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 70 περιστατικά με ελαφρά εγκαύματα και μικροτραυματισμούς.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σταδιακά πρόκειται να εξασθενήσουν οι άνεμοι στην επαρχία Λεμεσού, καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ.
Πηγή: Έθνος