Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Lockdown - Ρεβεγιόν: Μέχρι 9 άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Ολη η απόφαση

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι / Πηγή: picjumbo.com/
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι / Πηγή: picjumbo.com/

Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές, με αυστηρούς περιορισμούς και κανόνες στο πλαίσιο του lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης και μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.:80588/2020, ειδικά για την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά 1η Ιανουαρίου επιτρέπεται η συνάθροιση με ανώτατο όριο εννέα συμμετεχόντων που προέρχονται από έως δύο οικογένειες.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό παρά μόνο με την εξής εξαίρεση: Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό της επανένωσης οικογενειών για τις γιορτές.

Συγκεκριμένα,  επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η μετακίνηση:

  • από και προς την εργασία,
  • για λόγους υγείας,
  • προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,
  • για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,
  • για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών.

Επίσης, απαγορεύεται η διοργάνωση συναθροίσεων ή εκδηλώσεων. Στις επιχειρήσεις ή οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο που διοργανώνουν ή φιλοξενούν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν ή φιλοξενούν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ