Νέα
  • ΓΔ: 1377.11 +0.84%
  • Τζίρος: 62,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαευαγγέλου: Σημαντική αποκλιμάκωση της πανδημίας μέχρι το Πάσχα

Βάνα Παπαευαγγέλου
Βάνα Παπαευαγγέλου / Πηγή: Eurokinissi

«Δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 2022», εκτίμησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο FM.

«Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορονοϊό και την επόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας το  2021 -2022, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 2022», είπε.

Η κυρία Παπαευαγγέλου εκτίμησε, επίσης, ότι θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από όλους.

Η καθηγήτρια εκτιμά ακόμη ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό καθώς ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι θα εξεταστεί το θέμα σε μία -δύο εβδομάδες. «Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου», τόνισε η καθηγήτρια.

Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι οι περισσότερες μεταδόσεις αυτή την εποχή αφορούν συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, λέει μεταξύ άλλων η καθηγήτρια, η οποία εξηγεί λεπτομερώς το σκεπτικό της επιτροπής για το άνοιγμα των Λυκείων την Δευτέρα.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θυμοί και δυσαρέσκειες ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ομόφωνες. «Είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε. Σεβόμαστε, όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».

Η κ. Παπαευαγγέλου θεωρεί πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο με χρόνο να εμβολιάζονται και τα παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη μάσκα, είπε χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ