Νέα
  • ΓΔ: 1447.5 -0.08%
  • Τζίρος: 42,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζέττα Μακρή: Οσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δικαιούνται το δωρεάν self test

Ζέτα Μακρή / Πηγή: Intime
Ζέτα Μακρή / Πηγή: Intime

Σχεδόν 350.000 self test είχαν διατεθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου από περισσότερα από 10.000 φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των λυκείων τη Δευτέρα, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και την Φαίη Μαυραγάνη στο Open TV.

Μίλησε για μεγάλη ανταπόκριση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο νέο όπλο της αυτοδιάγνωσης, συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα μέτρα που τηρούνται με ευλαβικά.

Το αποτέλεσμα των τεστ καταγράφεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Στην ειδική σχολική κάρτα για τους μαθητές, αφού εκτυπωθεί, ο μαθητής τη φέρει μαζί του προκειμένου να την επιδεικνύει αφού του ζητηθεί.

Η Δευτέρα ως μέρα προσαρμογής θα είναι πιο ελαστική, ενώ ακόμη και στην περίπτωση λάθους προβλέπεται η διεξαγωγή επαναληπτικού τεστ σε δημόσια δομή.

Ολοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητικού προσωπικού, δικαιούνται να παραλάβουν δωρεάν το τεστ, αρκεί ο ΑΜΚΑ να είναι περασμένος στο πληροφοριακό σύστημα του αρμόδιου υπουργείου, τόνισε.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων βαθμίδων μετά το Πάσχα, έκανε λόγο για «ασφαλή πρόβλεψη», με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πρόωρες χαρακτήρισε και τις προβλέψεις για προαγωγικές εξετάσεις, παράταση του σχολικού έτους, κ.λπ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ