Νέα
  • ΓΔ: 1409.53 -0.89%
  • Τζίρος: 10,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημήτρης Λιγνάδης: Οριστική διαγραφή από τα μητρώα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Δημήτρης Λιγνάδης / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Την οριστική και διά βίου διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευσή του που συνεδρίασε την Κυριακή 11 Απριλίου στη θερινή σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο «Σχολείον της Αθήνας» στην οδό Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, με συντριπτική πλειοψηφία (με ψήφους 335 υπέρ έναντι 9 κατά και 3 λευκών), οι ηθοποιοί αποφάσισαν να τεθεί εκτός Σωματείου ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί. Τις επόμενες ώρες αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση - απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών:

«Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΗ για την οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από τα μητρώα του Σωματείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ στο "Σχολείον της Αθήνας", η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συνέλευση Σωματείου, εν μέσω πανδημίας και μέτρων περιορισμού.

Μετά από μυστική ψηφοφορία (όπως εκ νόμου προβλέπεται), με ψήφους 332 υπέρ, 9 κατά και 3 λευκά ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία η οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από τα μητρώα του Σωματείου μας.

Το σκεπτικό της πρότασης διαγραφής εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν το εξής:

"Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 8 του Kαταστατικού του σωματείου μας: «…Ενεργά μέλη του Σ.Ε.Η. διαγράφονται από το Σωματείο: ….5- Εάν βαρύνονται με αντισωματειακή ή αντισυνδικαλιστική ενέργεια ή φασιστική δράση και έχουν προβεί σε πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού. Η διαγραφή γίνεται με απόφαση της Γ.Σ. και ύστερα απόπρόταση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή του Διοικ. Συμβουλίου του Σ.Ε.Η…».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, κατόπιν νόμιμης και ομόφωνης απόφασής του, εισηγείται στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από τα Μητρώα Μελών του σωματείου μας.

Ειδικότερα το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασής μας, στηρίζεται:

-τόσο στο περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στο σωματείο μας, όσο και στο περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν εν γένει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, που αν μη τι άλλο αφορούν σε ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού, αλλά κι επικουρικά στην εν γένει δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης,

-στους αντισωματειακούς ισχυρισμούς του στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αποδιδόμενα σ΄ αυτόν ποινικά αδικήματα (το οποίο δόθηκε πλήρες στην δημοσιότητα εκ μέρους του), όπου επί λέξει αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής: «...Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους κι εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού κι αυτών….» και

-στον αντισωματειακό και αντισυνδικαλιστικό ισχυρισμό του για συμπτωματική και όχι αξιοκρατική ανάδειξη μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, με καταφανή την ευθεία από την πλευρά του συκοφάντηση των νόμιμων, καταστατικών, δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών του σωματείου μας και όλων των συναδέλφων που συμμετείχαν σ΄ αυτές."

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε και τις υπόλοιπες αποφάσεις της ιστορικής αυτής Συνέλευσης, που λόγω χρόνου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την εξέταση όλης της ανακοινωθείσας ημερήσιας διάταξης και ως εκ τούτου θα προκηρυχθεί πολύ σύντομα επόμενη.

Τηρώντας όλες τις διαδικασίες, με υπευθυνότητα και μαζική συμμετοχή το Σωματείο απαντά στις προκλήσεις και στέκεται και θα στέκεται δίπλα στα- και στηρίζοντας κάθε θύμα και κάθε καταπιεζόμενο/η.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ

#ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ