Νέα
  • ΓΔ: 893.79 -0.06%
  • Τζίρος: 12,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Ετσι θα γίνει ο εμβολιασμός στη χώρα

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: ΑΡ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Ελευθερία» που θα οργανωθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Πρόκειται για μία «σύνθετη άσκηση» η οποία θα περιλαμβάνει  1.018 εμβολιαστικά κέντρα και 65 κινητές μονάδες, ενώ τόνισε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την άσκηση».

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία όπου θα αξιοποιήσει τους πάντες, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς που θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό. «Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι' αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Με βάση το σχέδιο, το οποίο εκπονείται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, προτεραιότητα θα έχει το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτές, και εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες. Θα ακολουθήσει σταδιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ