Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ: Πρόστιμα για παράνομες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων

Αστυνομία / Πηγή: Eurokinissi
Αστυνομία / Πηγή: Eurokinissi

Κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητές–Ελεγκτές της ΕΑΔ και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας διαπίστωσε ότι σε επιχείρηση εστίασης και σε ένα ζαχαροπλαστείο-αρτοποιείο είχαν χορηγήσει βεβαιώσεις κίνησης κάνοντας χρήση ανακριβών στοιχείων. Η διασταύρωση των στοιχείων έγινε μέσω πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα:

  • Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ (2x500) στην εν λόγω επιχείρηση εστίασης διότι επέδειξε 2 βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων με ανακριβή στοιχεία.

Στον πρώτο εργαζόμενο της παραπάνω επιχείρησης επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ, διότι κατελήφθη να επιδεικνύει βεβαίωση εργαζομένου που ο ΑΔΤ δεν συνέπιπτε με τον ΑΔΤ που επεδείχθη και στον δεύτερο το πρόστιμο επίσης των 300 ευρώ διότι επέδειξε βεβαίωση εργαζομένου με επωνυμία επιχείρησης της οποίας το ΑΦΜ δεν συνέπιπτε με τα στοιχεία της ελεγχόμενης επιχείρησης, επιπλέον το σημείο που αφορά το χρονικό διάστημα ισχύος είχε σβηστεί με διορθωτικό και ήταν αποτυπωμένη η ημερομηνία με σφραγίδα. 

  • Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500€ (3x500€) στην επιχείρηση ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας διότι κατελήφθη να έχει εκδώσει τρεις βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων με μη έγκυρα στοιχεία ως προς το χρονικό διάστημα και με πολλαπλές χειρόγραφες διορθώσεις. 

Στους τρεις (3) εργαζόμενους της παραπάνω επιχείρησης επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα διότι

α) οι δύο επέδειξαν βεβαίωση κίνησης με χειρόγραφη διόρθωση επί του χρονικού διαστήματος αυτής

β) ο τρίτος εργαζόμενος επέδειξε βεβαίωση κίνησης μη έγκυρη καθότι το χρονικό διάστημα δεν έφερε υπογραφή του εργοδότη.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν από τις ελεγκτικές αρχές για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού ανήλθαν στα 242.000 ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα