Νέα
  • ΓΔ: 1271.2 +0.51%
  • Τζίρος: 101,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι ισχύει - Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ΙΧ

Lockdown: Οι έξι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού
Πηγή: Eurokinissi

Περίπου 10 μέρες μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ακόμα δεν έχει καταστήσει δυνατή τη διαδημοτική μετακίνηση και για τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή).

Ωστόσο, ο καλός καιρός, το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού και τα self test είναι σύμμαχοι στην άμεση επίτευξη του στόχου.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι σε περίπτωση συνωστισμού το εν λόγω μέτρο θα αρθεί. «Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους. Οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μέτρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, με sms στο 13033 και κωδικό 6, επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές έχει δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης εκτός δήμου μόνο για μετάβαση σε κατάστημα λιανικής, κατόπιν ραντεβου, με sms στο 13032.

Επίσης, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, για το ψάρεμα θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για αυτή τη δραστηριότητα, αλλά όχι εκτός νομού.

Μετακίνηση με όχημα

Σημειώνεται πως τόσο στα Ι.Χ όσο και στα ταξί θα μπορούν να επιβαίνουν συνολικά έως 3 άτομα. Η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

  • Ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
  • Ατομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Τέλος, παραμένει σε ισχύ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ