Συναγερμός επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας Adel, η οποία έχει ξεκινήσει την επέλεσή της με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας Red Code τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα (26/11) μέχρι και την Παρασκευή σε συνέχεια της αναβάθμισης από την ΕΜΥ του Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και της εισήγησης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.
Ειδικότερα, για σήμερα, Τετάρτη (26.11.202), καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και προς το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, όπου και τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, φτάνοντας τους 15–17°C στα βόρεια, τους 17–20°C στα κεντρικά και τους 19–22°C στα νότια και τα νησιά.
Θερμοκρασίες ανά περιφέρεια (ελάχιστη – μέγιστη σε °C)
- Αττική: 14 – 20
- Θεσσαλονίκη: 11 – 17
- Μακεδονία – Θράκη: 10 – 17
- Ήπειρος: 10 – 16
- Θεσσαλία: 12 – 18
- Δυτική Ελλάδα – Ιόνιο: 13 – 19
- Ανατολική Στερεά – Εύβοια: 12 – 20
- Πελοπόννησος: 12 – 20
- Κρήτη: 16 – 22
- Κυκλάδες: 16 – 21
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15 – 20
- Δωδεκάνησα: 17 – 22
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5–6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο και το Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενισχύοντας τα φαινόμενα στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.