Νέα
  • ΓΔ: 1447.99 +0.88%
  • Τζίρος: 66,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακινήσεις: Πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033 - Τι θα ισχύσει το Πάσχα

Μετακινήσεις / Πηγή: Eurokinissi
Μετακινήσεις / Πηγή: Eurokinissi

Την κατάργηση της αποστολής του SMS για τις μετακινήσεις στο 13033 φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι  - εκτός απροόπτου – η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ στις 14 Μαΐου –όπως έχει ανακοινωθεί – προγραμματίζεται να ανοίξει και ο τουρισμός.

Με δεδομένο ότι οι τουρίστες που θα έλθουν στη χώρα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατό να μην ισχύει το ίδιο και για τους Ελληνες.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, αναμένεται –εφόσον το επιτρέπουν πάντα οι συνθήκες – και η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα σενάρια για μετακινήσεις το Πάσχα

Το Μαξίμου εξετάζει ταυτόχρονα την άρση των περιορισμών του lockdown και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις ημέρες του Πάσχα.

Το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό με τη διενέργεια self test.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού αλλά μόνο σε περιοχές με ίδιο χρώμα. Ωστόσο η εναλλακτική αυτή θεωρείται πιο προβληματική, καθώς είναι πιθανόν να επιβαρυνθούν δυσανάλογα συγκεκριμένες περιοχές. 

Σε κάθε περίπτωση η όποια έξοδος εγκριθεί προβλέπεται υπό αυστηρά μέτρα και δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κατάχρηση. Ο έλεγχος θα αφορά τόσο στο αρνητικό self test όσο και τα στοιχεία για τον τόπο προορισμού του πολίτη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα