Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πως θα γίνει ο εμβολιασμός των Ελλήνων

Επιχείρηση «Ελευθερία» ονομάζεται το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών
Πηγή: APImages

Στόχος είναι να θωρακιστεί ο πληθυσμός από τον κορονοϊό και να φτάσει το εμβόλιο «σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χθεσινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη λειτουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων κέντρα και 65 κινητών μονάδων, ενώ ταυτόχρονα θα «τρέξει» επικοινωνιακή εκστρατεία προκειμένου να πεισθεί η πλειονότητα των πολιτών να εμβολιαστούν. 

Ζητούμενο είναι ο εμβολιασμός του 
του 60% του πληθυσμού γι' αυτό και η προσήλωση υφιστάμενα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί, έως ότου επιτευχθεί το ποσοστό αυτό.

Με βάση το σχέδιο, το οποίο εκπονείται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, προτεραιότητα θα έχει το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτές, και εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες. Θα ακολουθήσει σταδιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Έως τις 23 Δεκεμβρίου το εμβόλιο των Pfizer/Biontech αναμένεται να λάβει την έγκριση της Κομισιόν και με βάση το παραπάνω χρονοδιάγραμμα μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Ενεργό ρ
όλο στη διαδικασία θα παίξουν και οι φαρμακοποιοί, συνδράμοντας τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, στο να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ