Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Χριστούγεννα - Λινού: Τηλεφωνικά και οι ηλεκτρονικά οι ευχές

Αθηνά Λινού
Αθηνά Λινού

Σωστή χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών την περίοδο των εορτών η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, τονίζοντας ωστόσο ότι φέτος το ρεβεγιόν πρέπει να είναι μοναχικό.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος», η κ. Λινού επανέλαβε την ανάγκη να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στα σπίτια, να υπάρξει αυστηρή τήρηση των μέτρων με κάθε σπίτι να δημιουργήσει τη δική του «φούσκα» για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η οποία θα είναι η ίδια για όσο χρειαστεί. Καθώς, όπως εξήγησε, εάν αλλάζουν οι παρέες διαρκώς, ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται. Πρόσθεσε δε, ότι σε όσους είναι εκτός της «φούσκας» μας θα πρέπει να ευχηθούμε «τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά». 

Παράλληλα, η κα Λινού σημείωσε πως η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή είναι σωστή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, όπως είπε. Παράλληλα, ανέφερε πως η έγκριση του εμβολίου στα τέλη Δεκεμβρίου είναι μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις». 

«Εάν εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού θα είμαστε ασφαλείς» τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα εμβολιασμού.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ