Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα οι σχολές οδηγών - Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Νίκος Χαρδαλιάς / Πηγή: Intime

ΔΣτην καθιερωμένη ενημέρωση για τη πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολών οδήγησης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι σχολές θα επαναλειτουργήσουν με τα εξής μέτρα:

  • Διαδικτυακά θα πραγματοποιούνται τα θεωρητικά μαθήματα
  • Υποχρεωτικά Self Test για εργαζομένους ανά εβδομάδα
  • Υποχρεωτικά Self Test για εκπαιδευτές και εξεταστές δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη)
  • Υποχρεωτικά Self Test για μαθητές έως 24 ώρες πριν από κάθε πρακτικό μάθημα ή πριν από τις εξετάσεις
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων θα γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Ανοίγει το λιανεμπόριο στη Κοζάνη

Επίσης, ανοίγει το λιανεμπόριο στην ΠΕ Κοζάνης με τη μέθοδο του Click Away, από την προσεχή Δευτέρα 19 Απριλίου. Σημειώνεται πως όπως και στην υπόλοιπη χώρα οι κάτοικοι της Κοζάνης, θα μπορούν να μεταβούν στα καταστήματα με ραντεβού και sms στο 13032.

Δεν ανοίγουν mall, φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής

Παράλληλα, «φρένο» στο άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής έβαλαν οι λοιμωξιολόγοι. Ετσι, και την επόμενη εβδομάδα η αγορά θα λειτουργήσει με βάση τα σημερινά δεδομένα, καθώς θα ανοίξουν μόνο εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ, κομμωτήρια, νυχάδικα και πρακτορεία ΟΠΑΠ με click away και click inside και μόνο τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ.

Επίσης, η αγορά της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα να λειτουργεί μόνο με click away. Μοναδικό θετικό βήμα για τη σταδιακή επαναφορά της αγοράς αποτελεί η σημερινή απόφαση να ανεβάσουν ρολά απ’ την ερχόμενη Δευτέρα και τα καταστήματα της ΠΕ Κοζάνης. Ωστόσο και εκεί θα εφαρμοστεί αποκλειστικά το click away.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ