Νέα
  • ΓΔ: 1417.59 -0.35%
  • Τζίρος: 90,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΓΣΕΕ: Ζητά να επέμβει το ΣΕΠΕ για τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

«Την οργή και την αγανάκτησή της για το θάνατο ακόμη δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας, 45 και 47 ετών αντίστοιχα» εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

►Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Οπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα σε έναν μήνα, θρηνούμε 11 εργαζόμενους, με το σημερινό εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη να είναι το δεύτερο σε διάρκεια 10 ημερών με εργάτες που δούλευαν σε εργολάβο της ΔΕΗ. Πολλά και αναπάντητα τα ερωτηματικά για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται» επισημαίνει η ΓΣΕΕ. Παράλληλα, τονίζει ότι η εντατικοποίηση, η υπερεργασία και η έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, δημιουργούν θανατηφόρες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει να επέμβει άμεσα, να αυξήσει τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, να εξετάσει κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Μέτρα πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα, ώστε να διασφαλιστεί πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος της τραγωδίας και να αναλάβει ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες στη βάση προτάσεων της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ