Νέα
  • ΓΔ: 1440.32 -0.58%
  • Τζίρος: 15,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Ανοίγει στις 3 Μαΐου - Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού - Τι θα γίνει το Πάσχα

εστίαση
Πηγή: Eurokinissi

Στην εισήγηση για άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου κατέληξε η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV και της Δέσποινας Βλεπάκη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράλληλα, κλείδωσε η εισήγηση για άνοιγμα των σχολείωνδηλαδή των Γυμνασίων και των Δημοτικών, από τις 10 Μαΐου. Όσον αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, η επιτροπή εισηγείται να επιτραπούν από τις 14 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Για το πασχαλινό τραπέζι, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εισηγούνται :

  • έως 9 άτομα από 2 οικογένειες για τους εσωτερικούς χώρους και
  • έως 12 άτομα για τους εξωτερικούς χώρους

Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, η Επιτροπή εισηγείται να ισχύει από τις 10 το βράδυ κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (άρα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις έως τις 22:00). Για την περίοδο μετά το Πάσχα, η Επιτροπή εισηγείται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει από τις 11 το βράδυ.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε για το Πάσχα πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει και στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στις εκκλησίες, κάτι που θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε ναού. Σχετικά με τον επιτάφιο, από την αρχή πρότειναν η περιφορά να γίνει γύρω από τους ναούς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι τελικές ανακοινώσεις για το Πάσχα. Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ