Νέα
  • ΓΔ: 1375.68 -1.09%
  • Τζίρος: 30,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Παραδόθηκαν οι πρώτες 40 κατοικίες στον οικισμό Ελευσίνα IV

ΟΑΕΔ: παράταση προγράμματος κατάρτισης 100 εποχικά εραζομένων
Πηγή: Intime

Ολοκληρώθηκε η παράδοση των πρώτων 40 κατοικιών του οικισμού «Ελευσίνα  IV» που είχε ξεκινήσει στις 9 Απριλίου. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν σταδιακά και οι 40 κατοικίες του οικισμού «Ελευσίνα V».  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που ξεκίνησε το 2005 και παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι οι 80 κατοικίες είχαν κληρωθεί στους δικαιούχους το 2009 από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.  Μετά τις συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση των οικισμών βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.

Οι οικισμοί «Ελευσίνα ΙV» και «Ελευσίνα V» περιλαμβάνουν 80 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή καθώς και 2 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός των οικισμών υπάρχουν το παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής», καθώς και τα διατηρητέα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», που θα αποκατασταθούν για πολιτιστικές χρήσεις στο πλαίσιο των αναγκών του Δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023. 

Το κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής» θα αποκατασταθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του ΟΑΕΔ, του Δήμου Ελευσίνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα» θα αποκατασταθούν μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του ΟΑΕΔ, του Δήμου Ελευσίνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000€ που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως του ποσού των 1.600.000€. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ