Νέα
 • ΓΔ: 903.25 -0.08%
 • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εστίαση: Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Στήριξη 1.000 επιχειρήσεων με 30 εκατ. ευρώ
Η εστίαση στην Πάτρα / Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργικά των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τους εξής ΚΑΔ:

 • 56.10,
 • 56.30.10.03,
 • 56.30.10.06,
 • 56.30.10.07, 
 • 56.30.10.14.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπονται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, ενώ πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια. Παράλληλα καθίσταται υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή.

Οι πελάτες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν θα επιτραπεί, σε αντίθεση με πέρυσι, η λειτουργία εσωτερικών ημιυπαίθριων χώρων. 

Παράλληλα δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι.  

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια θα είναι οι ακόλουθες:

 1. όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.,
 2. όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,20 μ.
 3. όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,80 μ. 

Σημειώνεται πως δεν θα οριστεί μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά, όπως είχε γίνει πέρυσι, όταν άνοιξε στα τέλη Μαΐου η εστίαση. 

Τα μπαρ θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα δίπλα έως δύο σκαμπό, ενώ η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. 

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείνουν στις 23:00 το βράδυ, εξαιρουμέων των υπηρεσιών ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να διαφαίνεται στο TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται πως σε αναστολή παραμένουν οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ