Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενωση Εφοπλιστών: Προσφορά ασθενοφόρου για ασθενείς με κορονοϊό στο ΕΚΑΒ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
Πηγή: Eurokinissi

Ασθενοφόρο όχημα, με σύστημα Αρνητικής Πίεσης για την αντιμετώπιση περιστατικών ασθενών με Covid-19, προσφέρει η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Πρόκειται για το πρώτο ασθενοφόρο Αρνητικής Πίεσης στην Ελλάδα και η δωρεά του πραγματοποιήθηκε μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και με αποκλειστική χρηματοδότηση της Μ/ΜΑRITIME.

Αναλυτικά το ασθενοφόρο είναι κατάλληλα εφοδιασμένο, επιτρέποντας στα πληρώματα των διασωστών του ΕΚΑΒ να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το εν λόγω όχημα είναι το PEUGEOT BOXER και θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα με σύστημα Αρνητικής Πίεσης, πλήρως πιστοποιημένο και με Ευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου για την πλήρη λειτουργία και κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Αρνητικό Σύστημα Πίεσης, (Negative Pressure System) είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των Αντιιικών Συστημάτων κατάλληλων για οχήματα, που αναπτύχθηκε ειδικά για το όχημα αυτό και για την καταπολέμηση της Covid-19 αλλά και άλλων αερομεταφερόμενων ιών καθώς επιτρέπει το φιλτράρισμα και την εξαγωγή μολυσμένου αέρα μέσα στο όχημα (θάλαμος ασθενούς) με ασφάλεια, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης των ιών. Αυτό καθίσταται εφικτό εξαναγκάζοντας τον αέρα να κινείται προς τα κάτω και διατηρώντας μια διαφορά πίεσης σε σχέση με το εξωτερικό του ασθενοφόρου οχήματος.

Έως και σήμερα, και ιδιαίτερα με αφορμή την πανδημία Covid-19, για την διακομιδή ασθενών χρησιμοποιούνται από το ΕΚΑΒ φορητές κάψουλες αρνητικής πίεσης και ως εκ τούτου η τοποθέτηση συσκευής δημιουργίας συνθηκών αρνητικής πίεσης στον θάλαμο ασθενούς ενός ασθενοφόρου, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική και προσθέτει ένα ακόμα όπλο στο αγώνα της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η ΕΕΕ συγκέντρωσε 13 εκατ. ευρώ, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προσφέροντας εξοπλισμό για την λειτουργία δεκάδων ΜΕΘ και για την νοσηλεία χιλιάδων πολιτών σε περισσότερα από 40 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς σε όλη τη χώρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ