Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-49 ετών - Οι ημερομηνίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη επιδημιολογικά δεδομένα, γνωμοδότησε θετικά για τον εμβολιασμό τόσο με το εμβολίο της AstraZeneca όσο και με της Johnson & Johnson. Μάλιστα, από αύριο, Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες από 30 έως 39 ετών. 

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σαββάτο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες από 45-49 ετών με τη δυνατότητα εμβολιασμού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα στα εμβόλια της AstraZeneca, με αποτέλεσμα κάποιος που θα κλείσει ραντεβού τη Μ. Τρίτη, θα μπορεί να εμβολιαστεί την επόμενη μέρα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι για το εμβόλιο της AstraZeneca παρέχεται η ευελιξία ώστε το μεσοδιάστημα μεταξύ 1ης και 2ης δόσης να περιοριστεί στις 8 από τις 12 εβδομάδες.

«Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό. Η πρώτη από τη δεύτερη δόση απέχει 12 εβδομάδες. Όμως αν επιθυμεί κάποιος, μπορεί να το λάβει στις 8 εβδομάδες με μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοια που να μεταβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα», κατέληξε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα