Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown - Δυτική Αττική: Οι 10 συν μία περιοχές που κινδυνεύουν με σκληρά μέτρα

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην Ερμού λόγω lockdown
Lockdown / Πηγή: Intime

Σε καθεστώς σκληρότερου lockdown κινδυνεύουν να βρεθούν 11 περιοχές της Ελλάδας καθώς παρά τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής και τα όποια μέτρα ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Τις περιοχές αυτές «φωτογράφισε» χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς όπως τόνισε παρατηρούνται «περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού».

Πρόκειται για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ξάνθης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Ροδόπης, Λάρισας, Γρεβενών. 

Την ίδια στιγμή «εκρηκτική» είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και στη Δυτική Αττική και ειδικά στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Μάνδρας και της Ελευσίνας. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι- σπίτι», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα. 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ζητήσει από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών, έτσι ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, υπάρχει μόνο σκλήρυνση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας σκληρότερα μέτρα, αν χρειαστεί, προκειμένου να μην υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας σε περιοχές που ήδη παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο. 

Πάντως, σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει σκληρότερα μέτρα για αυτές τις 11 περιοχές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ