Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Εμβόλια Pfizer και AstraZeneca: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Εμβολιασμός για τον κορονοϊό
Εμβολιασμός για τον κορονοϊό / Πηγή: AP Images

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για ένα θέμα που αφορά πολλούς, και θα αφορά περισσότερους στο αμέσως προσεχές διάστημα: για τα συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό με τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Παγώνη είπε ότι για το εμβόλιο της Pfizer το 85% με 90% δεν αισθάνθηκε απολύτως τίποτα. Όπως ανέφερε, κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο ελαφρύ ο οποίος διήρκεσε για δύο 24ωρα και ίσως κάποια δέκατα έως 37.5. Όσο για το εμβόλιο από την AstraΖeneca, είπε ότι σημειώθηκαν πυρετοί μέχρι 39 για δύο 24ωρα χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα, παρά μόνο κάποιες μυαλγίες στο σώμα. «Είναι θέμα οργανισμού», ξεκαθάρισε, εξηγώντας πως σε όλα τα εμβόλια υπάρχει τοπικός πόνος για 10 ημέρες στο σημείο όπου έγινε ο εμβολιασμός.

«Μετά όμως, από τρία 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», σημείωσε η κυρία Παγώνη, επαναλαμβάνοντας πως το σύμπτωμα είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία. «Όλοι συνειδητοποίησαν πλέον ότι για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια, πρέπει να εμβολιαστούμε γιατί αυτό είναι το πρώτο όπλο που έχουμε και μετά είναι οι θεραπείες και τα φάρμακα», πρόσθεσε.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ