Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΕΚΕ: Εκκληση στις εταιρίες παροχής ενέργειας να επιδείξουν εταιρική κοινωνική ευθύνη

Πηγή: Pexels

Εκκληση στις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα, κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, ευάλωτου καταναλωτή.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έγινε αποδέκτης, ακόμα μίας, περίπτωσης απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης οικιακού καταναλωτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία αφορούσε οφειλή ευάλωτου καταναλωτή:

  • ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη
  • στεγάζει στην οικεία του την θυγατέρα του μαζί με τα ανήλικα τέκνα της (μονογονεϊκή οικογένεια)
  • η θυγατέρα του βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
  • το ένα τέκνο φοιτά στην 3η Λυκείου και επίκειται η συμμετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ το άλλο έχει πιστοποίηση αναπηρίας με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση,παρά την προσπάθεια και την διάθεση του καταναλωτή να ρυθμίσει την οφειλή του, καμία λύση δεν κατέστη εφικτή παρά μόνο μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

«Καλούμε για ακόμα μία φορά, όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει δραματικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, θα οδηγήσει τους ευάλωτους καταναλωτές σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ