Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργαντάς: Ερχεται το τέλος των SMS και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από νομό σε νομό

SMS
Πηγη: Pexels

Την κατάργηση των SMS και την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων μετά και το άνοιγμα του τουρισμού, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Οπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, «σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος» ωστόσο εκτιμά πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

«Κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ αναφερόμενος στον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν χθες (Τετάρτη 5 Μαΐου) εκτίμησε πως θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως, εντός του Μαίου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1200 εμβολιαστικά κέντρα ενώ άνοιξε χθες και η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαίου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς. Υπογράμμισε πως «μέχρι το τέλος Μαΐού θα έχουν γίνει συνολικά πάνω από 5,5 εκ εμβολιασμοί» όπως έχει ήδη υπογραμμίσει και ο Υπουργός Υγείας  Βασίλης Κικίλιας.

«Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ