Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Πότε ανοίγουν παραλίες και φροντιστήρια - Τι αλλάζει για τα εμπορικά κέντρα

Πηγή: barnimages.com
Πηγή: barnimages.com

Τη σταδιακή άρση του lockdown σηματοδοτεί ο πέμπτος μήνας του 2021 για αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οπότε θα επαναλειτουργήσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Το βασικό όπλο για την εν λόγω άρση αποτελεί ο μαζικός εμβολιασμός. Μάλιστα μέχρι σήμερα, 6 Μαΐου, έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση πάνω από 3 εκατ. πολίτες στην Ελλάδα, ενώ χθες έσπασε το ρεκόρ των ημερήσιων εμβολιασμών, καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100.000.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου έχουν ανοίξει οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και από το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και της Πολιτικής Προστασίας, το Σάββατο 8/5 και τη Δευτέρα 10/5 θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά οι εξής κλάδοι:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ