Νέα
 • ΓΔ: 896.99 +0.20%
 • Τζίρος: 31,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοιξε το MYCAR: Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και…1-2 μήνες δώρο (vid)

Μποτιλιάρισμα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε λειτουργεία τέθηκε, χθες, Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, η εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα myCAR. Περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν την ευκαιρία να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, εφόσον στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών για ολόκληρο το 2021.

Στην πλατφόρμα «my car» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθούν με πέναλτι, δηλαδή να καταβάλλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Για παράδειγμα : 

 • Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα  θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα ενός μήνα θα επιβαρυνθεί με τέλη 57,5 ευρώ, ενώ για τους δύο μήνες θα καταβάλει τέλη 115 ευρώ. 

Η διαδικασία βήμα - βήμα 

Μέσω της εφαρμογής «my car» γίνεται ηλεκτρονική άρση ακινησίας, για επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. 

 1. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα και θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία 
 2. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής άρσης ακινησίας οχημάτων καταλαμβάνει τα οχήματα που εμφανίζονται «σε ακινησία» στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων της ΑΑΔΕ, τα δε οχήματα αυτά καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους
 3. Για την άρση της ακινησίας απαιτείται η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας, εφόσον προβλέπεται από ισχύουσες διατάξεις
 4. Απαιτείται επίσης η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.
 5. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας»
 6. Για τα αναλογικά τέλη οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να επιλέξουν το πλήθος των μηνών για τους οποίους επιθυμούν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση που κάποιοι έχουν πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας και επιθυμούν να πληρώσουν ετήσια (π.χ. γιατί πρόκειται να μεταβιβάσουν το αυτοκίνητό τους) επιλέγοντας «ετήσια τέλη» θα υπολογισθεί από το σύστημα το υπόλοιπο ποσό που οφείλουν.

Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διενεργείται μέσω web service με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η διαφορά με τις αιτήσεις για ακινησία

Η διαχείριση των αιτήσεων είναι ίδια με αυτή των αιτήσεων θέσης οχήματος σε ηλεκτρονική ακινησία. Σε αντίθεση με τις αιτήσεις για θέση του οχήματος σε ακινησία, στις αιτήσεις άρσης ηλεκτρονικής ακινησίας δεν προβλέπεται η διαδικασία υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, σε περίπτωση που η αρχική αίτηση έχει οριστικοποιηθεί.

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών για την άρση της ακινησίας ή για την ανάγκη έγκρισης της άρσης ακινησίας (σε περίπτωση πολλαπλών ιδιοκτητών) γίνεται ακριβώς όπως και στις αιτήσεις για θέση του οχήματος σε ακινησία.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ