Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Πέτσας: Τείχος ανοσίας έως το τέλος Μαΐου

Στέλιος Πέτσας
Πηγή: Intimenews

«Αναπτύσσουμε διαρκώς εμβολιαστικά κέντρα με βάση τον αριθμό των εμβολίων που είναι διαθέσιμα. Πολλά από τα εμβόλια που γίνονται προσφέρουν υψηλό ποσοστό προστασίας ακόμα κι από την πρώτη δόση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως το τείχος ανοσίας με 5 εκατ. εμβολιασμένους θα έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος Μαΐου.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μετά από τόσους μήνες πάλης με τον αόρατο εχθρό, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει, άρα ο συνδυασμός 5 εκατ. εμβολιασμών μέχρι τέλος Μαΐου και 1 εκατ. ανθρώπων που έχουν νοσήσει και ήδη έχουν ανοσοποιηθεί μας πλησιάζει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσοποίησης.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» ως το χρηματοδοτικό εργαλείο για την «επόμενη μέρα» μετά τον κορωνοϊό, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με μόνο την Κρήτη να λαμβάνει εκατοντάδες εκατ. ευρώ.

«Νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για τις λεπτομέρειες για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όμως είμαστε πολύ κοντά και με την άρση των περιορισμών για την είσοδο ταξιδιωτών από άλλες χώρες μετά τις 14 του μηνός» τόνισε ο υπουργός. «Θα δούμε τους όρους που θα πρέπει να υπάρξουν», διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ