Νέα
  • ΓΔ: 1456.93 +0.58%
  • Τζίρος: 52,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο επικεφαλής της Lavipharm Θανάσης Λαβίδας

Ο Θανάσης Λαβίδας επικεφαλής της Lavipharm / Πηγή: Eurokinissi
Ο Θανάσης Λαβίδας επικεφαλής της Lavipharm / Πηγή: Eurokinissi

Ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Lavipharm, Θανάσης Λαβίδας, απεβίωσε το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Μαΐου 2021, καθώς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Θανάσης Λαβίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 κι ανέλαβε τη διοίκηση της φαρμακευτικής το 1976, σε ηλικία 28 ετών, την οποία είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1911. Ένα χρόνο αργότερα, η Lavipharm γίνεται η πρώτη εταιρεία που προωθεί καλλυντικά σε φαρμακεία στην Ελλάδα, ενώ το 1979 δημιουργεί μονάδα παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα.

Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995, η Lavipharm κατέχει σήμερα ηγετική θέση  στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και  διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Αμερικής. Ηταν  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της  διεθνούς δραστηριότητας (SEV International) και κατείχε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν παντρεμένος με τη Βάνα Λαβίδα και είχε 4 παιδιά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα