Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα ταξιδεύουν οι πολίτες από 14 Μαΐου - Πού χρειάζεται αρνητικό τεστ

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει για ΙΧ, ταξί και ΒΑΝ
Πηγή: Eurokinissi

Υστερα από έξι μήνες, οι ανακοινώσεις για την άρση του lockdown στη χώρα και των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών, αναμένονται αύριο, Τετάρτη, 10 Μαΐου, όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα - τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία - με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων», επεσήμανε η κυρία Πελώνη. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, όλες οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν και για τα SMS και για την επέκταση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας και για τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Ποια μέτρα καταργούνται τον Μάιο

  • Στις 14 Μαΐου θα γίνει το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.
  • Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.
  • Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
  • Στις 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ενδέχεται να υπάρξει διαφοροποίηση ως προς τις προϋποθέσεις τόσο για τα ταξίδια (ακτοπλοϊκά και αεροπορικά) στην ηπειρωτική  Ελλάδα όσο και για τα ταξίδια στη νησιωτική.

Για τη μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα ισχύει σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για τη μετακίνηση στα νησιά, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

SMS στο 13033 και το 13032 και απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα, αναμένεται να παύσει οριστικά η αποστολή SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032, καθώς επίσης και το click inside και το click away, καθώς οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα, ενώ το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ