Νέα
  • ΓΔ: 1440.01 -0.60%
  • Τζίρος: 19,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ μάρκετ-καταστήματα: Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα για ωράριο, Κυριακές

Σούπερ μάρκετ / Πηγή: Intime
Σούπερ μάρκετ / Πηγή: Intime

Με διευρυμένο ωράριο θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να λειτουργούν πλέον τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ.), όπως και φαρμακεία, καθαριστήρια, βενζινάδικα, pet shops, καταστήματα πώλησης καπνιστικών/ατμιστικών προϊόντων. Αυτό προβλέπει η ΚΥΑ που εκδόθηκε με αφορμή την άρση μέτρων του lockdown από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, το προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας «ορίζεται από τις 7:00 έως και τις 22:30, και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση έως τη 1:00».

Αλλά και για τα εμπορικά καταστήματα το ωράριο μπορεί να είναι διευρυμένο, από τις 07:00 έως τις 21:00, ενώ δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης. Επίσης, ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα στα αεροδρόμια όλης της χώρας, ενώ τις δύο επόμενες Κυριακές έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν και τα κομμωτήρια.

Η ισχύς της νέας ΚΥΑ είναι έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 06:00.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ