Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Self test: Από σήμερα μπορούν να τα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί

Από σήμερα, Τετάρτη (19/05) αρχίζει η διάθεση της νέας «παρτίδας» των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων.  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη (18/05), θα λαμβάνουν, πλέον, δυο self test, ένα για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (22/05), κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων, θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο αυτά self tests θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Δηλαδή δεν είναι για να χρησιμοποιηθούν την ίδια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα (17/05) απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νέα οδηγία του υπουργείου Εργασίας, μέχρι τις 23 Μαΐου ισχύει υποχρέωση ενός self test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα (17/05) απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, αντί για δυο που ήταν μέχρι τότε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ