Νέα
  • ΓΔ: 1448.9 +0.95%
  • Τζίρος: 46,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP

Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία. Εκεί, θα εμβολιαστούν οι πρώτοι 100 υγειονομικοί.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφουν πληροφορίες του ethnos.gr, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) με εντολή της στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών κορονοϊού, τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr στο κάθε ένα νοσοκομείο θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση από 50 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς, αφού η κυβέρνηση έχει υπολογίσει με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Κομισιόν ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φθάσουν εκείνες τις ημέρες. 

Από τους υγειονομικούς έχει ζητηθεί ήδη να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή όχι να εμβολιασθούν μέσα σε δύο 24ωρα γραπτώς. Οι εργαζόμενοι καλούνται ενυπογράφως σε ειδικές λίστες που έχουν αποσταλεί σε όλες τις Μονάδες Υγείας να αναφέρουν εάν θέλουν να εμβολιασθούν ή όχι. Κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους υγειονομικούς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς θεωρείται πιεστικό το χρονικό διάστημα που δόθηκε.

Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι καταψύκτες - φύλαξης των δόσεων

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα δύο πρώτα ψυγεία όπου θα φυλάσσονται σε συνθήκες ακραίας κατάψυξης τα εμβόλια κατά του κορονοϊούσύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV.

Οι δόσεις του εμβολίου που θα φυλάσσονται στη Θεσσαλονίκη θα καλύπτουν τις ανάγκες εμβολιασμού στη γεωγραφική περίμετρο από τη Λάρισα έως τον Έβρο.

Η χωρητικότητά τους είναι για 80.000 με 100.000 εμβόλια.

Συνολικά στην Ελλάδα, οι αποθήκες-καταψύκτες των εμβολίων θα είναι 14, ωστόσο σε πρώτη φάση τα εμβόλια που θα φτάσουν για ολόκληρη τη χώρα θα είναι μόλις 150.000.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Pfizer / BionTech απαιτεί συνθήκες ακραίας κατάψυξης για να συντηρηθεί της τάξης των 70 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν, ενώ της Moderna -20 βαθμών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα