Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Το κύπελλο ξανά στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το όγδοο κύπελλο της ιστορίας του και το τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια, επικρατώντας 2-1 επί του Ολυμπιακού στον τελικό του ΟΑΚΑ. Ο Κρμέντσικ στο 90΄ πέτυχε το χρυσό γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά», που προηγήθηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 36΄, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Εμβιλά στο 50΄.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, oi παίκτες του Δικεφάλου έκρυψαν την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τρομερή ασίστ με τακουνάκι και ο Τσέχος φορ πέτυχε το νικητήριο γκολ που έστεψε τον ΠΑΟΚ για όγδοη φορά Κυπελλούχο Ελλάδας σε έναν τελικό που είχε ένταση και μεγάλο σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ δίκαια αναδείχθηκε Κυπελλούχος σε έναν θεσμό, όπου πλέον έχει αποκτήσει το know how με τέσσερις τίτλους σε πέντε χρόνια. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο ότι η χρυσή εποχή του Δικεφάλου, που άρχισε με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, συνεχίζεται καθώς τα τέσσερα Κύπελλα πλαισιώνει το ιστορικό αήττητο πρωτάθλημα του 2019. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στα καλύτερά της χρόνια...

Ο τελικός πάντως εξαρχής παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον ακόμη και σε επίπεδο στρατηγικής. Η επιλογή των δύο προπονητών για να αρχίσουν το παιχνίδι με 3-4-3, έδωσε μια ενδιαφέρουσα τακτική χροιά στο ματς. Το γεγονός ότι σε φάση άμυνας και οι δύο κατέληγαν να έχουν πεντάδα αμυντικών, μετέτρεψε τον τελικό σε ένα κλειστό παιχνίδι, δίχως πολλές φάσεις. Το build up των δύο ομάδων έγινε δύσκολο καθώς η πίεση της αντίπαλης ομάδας ψηλά με 2-3 παίκτες, απέτρεψε κάθε δημιουργική προσπάθεια.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο ήταν μια γρήγορη αντεπίθεση με τον Μασούρα να περνάει τη μπάλα στον Μπρούμα και τον Πασχαλάκη να νικάει τον Πορτογάλο σε τετ-α-τετ στο 13΄.

Ο Ολυμπιακός ατύχησε στο 25' να χάσει λόγω τραυματισμού τον ανέτοιμο όπως αποδείχθηκε Παπασταθόπουλο, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ρέαμπτσιουκ. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε να χαλάει κι η αμυντική ισορροπία των Πειραιωτών που στο αμέσως επόμενο λεπτό ένιωσε την πρώτη μεγάλη απειλή. Στο 26' ο Ζίβκοβιτς σέντραρε, ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σβιντέρσκι άγγιξε το γκολ αλλά η δική του κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σα. Το γκολ δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ αλλά φαίνεται ότι αποτέλεσε την προειδοποιητική βολή.

Και τελικά ο Δικέφαλος, ο οποίος όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε ολοένα και καλύτερα στο γήπεδο, βρήκε το πολυπόθητο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του σπεσιαλίστα Βιεϊρίνια στο 36'. Ο Εμβιλά ανέτρεψε τον Σβαμπ εντός περιοχής, ο διαιτητής Μακέλι έδωσε το πέναλτι, το VAR επιβεβαίωσε το ορθό της απόφασης και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (0-1).

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνς αντέδρασε ρίχνοντας στη μάχη αντί του Μπρούμα τον Φορτούνη απ' τα πόδια του οποίου προήλθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο διεθνής άσος εκτέλεσε κόρνερ στο 50', ο Εμβιλά έμεινε αμαρκάριστος και νίκησε αυτή τη φορά τον Πασχαλάκη γράφοντας το 1-1.

Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να πετύχει άμεσα την ολική ανατροπή. Στο 56' ο Μασούρας απείλησε με κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 84' για να σκοράρει και να τελειώσει τον τελικό αλλά ο Κρμέντσικ έχασε τα...άχαστα. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη και ο Κρμέντσικ αναδείχθηκε σε ήρωας του τελικού. Από φοβερή ασίστ του Ζίβκοβιτς έφυγε ξανά στην «πλάτη» της άμυνας και αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Πλάσαρε ψύχραιμα τον Σα και χάρισε στον ΠΑΟΚ το τρόπαιο στο 90΄

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ