Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασκοπεία – Ρόδος: Συνελήφθησαν ο μάγειρας και ο διερμηνέας του τουρκικού προξενείου

Σύλληψη / Πηγή: Intime
Σύλληψη / Πηγή: Intime

Από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής συνελήφθη ο 56χρονος μάγειρας επιβατικού πλοίου, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με το Καστελόριζο, σε εκτέλεση του εντάλματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για την υπόθεση κατασκοπείας.

Ο 56χρονος μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, είχε μεταβεί στην Κομοτηνή.

Επίσης, συνελήφθη και ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα.

Και ο 56χρονος και ο 35χρονος είναι Έλληνες μουσουλμάνοι γεννημένοι στη Θράκη.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και των δυο κατηγορούμενων, έχουν βρεθεί υπολογιστές, κινητά και τέσσερα κλειδωμένα usb που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στο σπίτι του 35χρονου εκτός από τέσσερις υπολογιστές βρέθηκαν και οκτώ τηλέφωνα, κάποια από τα οποία δεν είναι λειτουργικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τους δύο άνδρες, από τον περασμένο Αύγουστο.

Καταγράφονταν συστηματικά οι επαφές και τηλεφωνικές συνομιλίες του ναυτικού, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου-στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάγειρας ομολόγησε την κατασκοπευτική του δράση κι έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του σε συνεργασία με τον δεύτερο. Σύμφωνα με διαρροές, έβγαζε φωτογραφίες από την αλλαγή πλοίων και από την αλλαγή σκοπιάς από τους Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα και στρατιωτικές ζώνες και τις έστελνε μέσω WhatsApp.

Ο έτερος κατηγορούμενος, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Οι ελληνικές αρχές φαίνεται πως στοιχειοθέτησαν την υπόθεση και προχώρησαν στις συλλήψεις ύστερα και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, τόσο στο καράβι όπου διαμένει ο ναυτικός όσο και στο σπίτι του γραμματέα του οποίου και η σύζυγος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα