Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Τζανάκης - κορονοϊός: Πότε θα χαρακτηριστεί η χώρα μας «πράσινη»

Γεωγραφική καταγραφή των κρουσμάτων
Πηγή: Intime

«Μετά το Πάσχα υπάρχει αποκλιμάκωση. Ο μέσος κινητός όρος των θανάτων ήταν περίπου στο 85 μέσα στο Πάσχα ενώ τώρα είναι γύρω στους 50», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας: «Δεν περιμένω να πέσουμε κάτω από 2000 κρούσματα σήμερα, πιστεύω ότι θα είναι μεταξύ 2000 – 2500 κρούσματα αν γίνουν 60.000 τεστ».

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα 2 σενάρια που έχουν δουλέψει στο πανεπιστήμιο θα πέσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα είτε γύρω στις 15 Ιουνίου, που όπως όμως εκτιμά ότι ίσως δεν υλοποιηθεί λόγω του ότι δεν πειθαρχούμε στους κανόνες της πολιτείας, είτε γύρω στις 25 Ιουνίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο αριθμός των 1145 κρουσμάτων είναι το νούμερο που μπορεί να χαρακτηρίσει την χώρα ως πράσινη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. 

Σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων και τα εμβόλια στην Ελλάδα δήλωσε πως ήδη η επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης έβγαλε προφορική ανακοίνωση για τις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ότι πιθανότατα σχετίζονται με εμβολιασμό και πως αναμένεται η γραπτή παραδοχή και κυρίως οι αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμών. Παράλληλα, πρόσθεσε πως στην Κρήτη υπάρχουν σίγουρα 2 περιστατικά. 

Όπως ανέφερε η επιτροπή εμβολιασμού για τις αποφάσεις θα λάβει υπόψη πως στο ενδιάμεσο επίπεδο κινδύνου που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή εάν εμβολιάσουμε 100.000 ανθρώπους της ηλικίας 30-50 θα προλάβουμε 9 θανάτους αλλά θα εισπράξουμε πιθανότατα 5 περιστατικά θρομβώσεων που ίσως κάποια πάνε άσχημα και πως περίπου το 25% από αυτά οδηγούν σε θάνατο. «Έαν λοιπον τους εμβολιάσουμε δεν θα έχουμε 9 θανάτους αλλά θα έχουμε 5 περιστατικά θρόμβωσης». 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ