Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΑΣΥ: Παράνομη η αυριανή 4ωρη στάση εργασίας στο Μετρό

μετρό
Πηγή: Eurokinissi

Παράνομη και καταχρηστική επιδιώκει να κηρύξει την αυριανή τετράωρη στάση εργασίας στο Μετρό, η ΣΤΑΣΥ η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη με την αιτιολογία ότι το Σωματείο Εργαζομένων την «εξήγγειλε χθες τελείως αιφνιδιαστικά» για αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας προσπαθεί να ανακάμψει από το τελευταίο και πλέον επώδυνο κύμα της πανδημίας, καθώς και την ώρα που οι συμπολίτες μας αγωνίζονται να επαναφέρουν τη ζωή και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε φυσιολογικούς ρυθμούς, συνδικαλιστικές πρακτικές, βγαλμένες από το παρελθόν, μεθοδεύουν και προφασίζονται λόγους, για να στηρίξουν μια απεργιακή κινητοποίηση που όχι μόνο δεν έχει κανένα έρεισμα στον νόμο, αλλά για άλλη μια φορά θέτει σε αδικαιολόγητη δοκιμασία την καθημερινότητα και τις ψυχικές αντοχές των κατοίκων και των εργαζομένων της πόλης» σημειώνει η ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, «το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ΣΕΛΜΑ, μόνον αυτό από εννιά συνολικά συνδικαλιστικές οργανώσεις που υφίστανται στην Εταιρεία, θέλοντας να υπηρετήσει σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού της επιχείρησης, ούτε ασφαλώς με την ποιότητα του συγκοινωνιακού έργου, εξήγγειλε χθες τελείως αιφνιδιαστικά τετράωρη στάση εργασίας για αύριο (26.5.2021) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00 π.μ.».

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ απευθυνόμενη στο επιβατικό κοινό ζητά την κατανόησή του και δηλώνει «ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μη διαταράξει την καθημερινότητά του, έχοντας ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η ανωτέρω κινητοποίηση παράνομη».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ